pompoenen

Pompoenen

We verwachten een prachtige pompoenenoogst.

 
We kweken de volgende soorten pompoenen;

- Hokkaido (Uchiki Kuri)            

- Hokkaido (Orange Summer)

- Jack O' Lantern (Halloween)

- Muskaat pompoenen

HOKKAIDO POMPOEN


Deze van oorsprong Japanse pompoensoort is in Nederland zeer populair voor in de keuken en als decoratie. Zowel het vruchtvlees als de schil iseetbaar. De smaak is mild, zacht maar ook vol, nootachtig en zoet. De structuur van het vruchtvlees is uitstekend, verfijnd maar toch stevig. Dat maakt deze pompoen. geschikt voor alle soorten bereiding.

Gebruik; soep, bakken, ovenschotels, koken, roosteren pitten en mooi als decoratie

JACK O' LANTERN (HALLOWEEN)


Dit is de originele pompoenensoort die gebruikt wordt voor Halloween en is uitermate geschikt om figuren uit te snijden. Hoewel de traditie van het maken van dit soort lantaarns wereldwijd bij Halloween hoort, is de naam Jack-O’-Lantern minder bekend. Vooral in Amerika wordt de naam gehanteerd.

Deze pompoen is ook uitermate geschikt om te consumeren. Hij kan worden gekookt, geroosterd en gebakken en wordt veel gebruikt in soepen, pastasauzen, ovenschotels, wokschotels en gebak. 

Pompoen Jack O'Lantern bevat o.a. vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C. En de mineralen kalium, calcium, fosfor, ijzer, koper en zink. Ook zit er veel Omega 3 in en bevat hij ook nog eens weinig vet. Het is dus een bijzonder gezonde groente!

MUSKAATPOMPOEN


De vruchten zijn platrond en mooi geplooid, een zogenaamd kaasmodel. Deze pompoen is ongeveer 10 maanden houdbaar en zeer decoratief. De pompoen heeft een hoge voedingswaarde. Het vruchtvlees heeft een mooie oranje en zachte structuur. De muskaatpompoen heeft een zoete, nootachtige, kruidige smaak die een beetje doet denken aan nootmuskaat. Hij is geschikt om te bakken, in ovenschotels en soepen.